6 Απρ 2014

Το ακροδεξιό παρελθόν του Σαμαρά και η δράση του το 1983

Όπως έχουμε ξαναδημοσιεύσει, δεν μπορεί να ξεχαστεί το ακροδεξιό παρελθόν του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, όταν μάλιστα ο ίδιος ποτέ δεν το αποκήρυξε. Τουναντίον και επειδή το πιστεύει, τοποθέτησε τον κ. Μπαλτάκο, όπως και πολλούς άλλους σε υψηλότατες θέσεις-κλειδιά, θέσεις εμπιστοσύνης, στο πλευρό του.

Τα τάγματα εφόδου ως ύπαρξη και δράση είναι πολύ οικεία στον Αντώνη Σαμαρά.
Ο προστατευόμενος του παλιού πολιτικού Ευάγγελου Αβέρωφ-Τοσίτσα, ως νέος βουλευτής Μεσσηνίας το 1983, επεδίδετο στους γνωστούς τραμπουκισμούς τότε της Ν.Δ και ενάντια στο ΠΑΣΟΚ, με το οποίο σήμερα συγκυβερνά. Ναι, εκείνο το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ της κοινωνικής ισότητας, της προστασίας των μεσαίων (πραγματικά όμως μεσαίων) και χαμηλών οικονομικά στρωμάτων της κοινωνίας, που εμάχετο την Δεξιά/ακροδεξιά παράταξη, τώρα την ευλογεί και επιτίθεται στους ίδιους ανθρώπους που τότε είχε προστατέψει.

Για να μην ξεχνιόμαστε, ιδού δημοσιεύματα του έτους 1983, που αποδεικνύουν τη συμμετοχή του Σαμαρά σε αντίστοιχα, με αυτά των Χρυσαυγιτών, τάγματα εφόδου της εποχής.

Αυτό που έκανε ως βουλευτής ο Σαμαράς την δεκαετία του ΄80, μαζί με ομάδες ΟΝΝΕΔιτών και τα τότε τάγματα εφόδου που κάλυπτε επιμελώς ο Ευάγγελος Αβέρωφ, τα ίδια ακριβώς κάνει σήμερα η Χρυσή Αυγή. Ίσως γι αυτό την φοβάται τόσο πολύ, επειδή γνωρίζει από κοντά τις τακτικές, το σκεπτικό τους και κρίνει "εξ ιδίων".

Η περίπτωση δε Μπαλτάκου, αποτελεί απλώς την κορυφή στο παγόβουνο της ακροδεξιάς ομάδας, που ο ίδιος ο Σαμαράς ενσυνείδητα επέλεξε να έχει στο πλευρό του. Ήταν, όπως καταλαβαίνετε, θέμα εμπιστοσύνης.

Πατήστε ε δ ω να δείτε ολόκληρο το φύλλο της 12ης Ιουλίου του 1983 από την εφημερίδα "Ριζοσπάστης" και το τι έλεγαν τότε οι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι είχαν καταγγείλει τη δράση του και σήμερα συγκυβερνούν!!
Πηγή tvxs
Aνάπτυξη Μ.Γ.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: