5 Οκτ 2017

Ιστορία

5 Οκτωβρίου
1850 Πεθαίνει ο Λογγίνος Χέυδεν, Ρώσος ναύαρχος, Ολλανδικής καταγωγής, ο οποίος είχε ηγηθεί της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου.
1864 Γεννιέται ο Λουίς Λυμιέρ, ο οποίος μαζί με τον αδελφό του Ωγκύστ, κατασκεύασαν το 1894 την πρώτη κινηματογραφική μηχανή. (Θαν. 1948)
1885 Πεθαίνει ο Λύσανδρος Καυταντζόγλου, σπουδαίος Έλληνας αρχιτέκτονας, καθηγητής και εθνικός ευεργέτης.Ήταν "οικοδόμος" του Πολυτεχνείου, του ναού του Αγίου Κωνσταντίνου Ομονοίας, της Αγίας Ειρήνης, του Οφθαλμιατρείου, του Αγίου Διονυσίου Καθολικών, του Αγίου Ανδρέου Πατρών, του Ελληνικού ναού της Μασσαλίας. Ο Καυταντζόγλου υπήρξε μια εξέχουσα μορφή του Ελληνικού κλασσικισμού κατά τον 19ο αιώνα.   
Το μυστικό φωτογραφικό άλμπουμ του Τάγματος του 'Ηλιου,
 μία αποκλειστικότητα  του δημοσιογράφου του περιοδικού L'illustré,
Arnaud Bédat (3 Απριλίου 1996). 
1912Η Ελλάδα κηρύσσει τον πόλεμο κατά των Οθωμανών. Ο Ελληνικός Στρατός διαβαίνει τα σύνορα και εισέρχεται στο έδαφος της Μακεδονίας.
1994 Σαν σήμερα, 48 οπαδοί του Τάγματος του Ναού του 'Ηλιου (αίρεση) αυτοκτονούν σε δύο σαλέ στην Ελβετία, στο Cheiry & στο Salvan. Αυτοκτόνησαν αφού πρώτα άλλοι ναρκώθηκαν ή πυροβολήθηκαν προτού καούν. 
2011 Πεθαίνει ο Steve Paul Jobs, συνιδρυτής με τον Στηβ Βόσνιακ, της παγκόσμιας εταιρείας Αpple Computers, πρωτοπόρος της τεχνολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: