7 Οκτ 2017

Ιστορία

7 Οκτωβρίου
1831 Ο δολοφόνος του Ιωάννη Καποδίστρια, στο Ναύπλιο, Γεώργιος Μαυρομιχάλης, καταδικάζεται σε θάνατο. Πρόεδρος του Στρατοδικείου ήταν ο στρατηγός Δημήτριος Τσώκρης, επιφανής πολίτης του Άργους και μετέπειτα βουλευτής της περιοχής, έχαιρε μάλιστα, ιδιαίτερης εκτίμησης από τον Θ. Κολοκοτρώνη και τον ίδιο τον Ι. Καποδίστρια.

1849 Πεθαίνει ο Edgar Allan Poe, Αμερικανός ποιητής και πεζογράφος, από τους κύριους εκπροσώπους του αμερικανικού ρομαντισμού.
Ο Ανδρέας Μιχαλακόπουλος
 το 1908 (Πάτρα
)
1885 Γεννιέται ο Νiels Bohr, Δανός φυσικός και βραβευμένος με το Νόμπελ Φυσικής το 1922 για την έρευνά του στην Κβαντική θεωρία.
1919 Ιδρύεται η KLM, ο εθνικός αερομεταφορέας της Ολλανδίας και η παλαιότερη αεροπορική εταιρεία το κόσμου.
1924 Αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος ο Ανδρέας Μιχαλακόπουλος, με καταγωγή από την Πάτρα. Επί των ημερών του, λύνεται το πρόβλημα ύδρευσης της Αθήνας, με την ίδρυση της ΟΥΛΕΝ και το κτίσιμο του φράγματος του Μαραθώνα. Επιπλέον συνάπτεται το πρώτο προσφυγικό δάνειο. Υπήρξε στενός συνεργάτης του Ελευθερίου Βενιζέλου, έγκριτος νομικός και πολυδιάστατη πολιτική προσωπικότητα. (Γενν. 1875-Θαν. 1938)
1973 Νέα απόπειρα δολοφονίας κατά του Μακάριου στην Κύπρο, με παγίδευση του δρόμου, από τον οποίο θα διερχόταν το αυτοκίνητό του. Σώθηκε λόγω πρόωρης έκρηξης.
2006 Δολοφονείται μυστηριωδώς η Άννα Πολιτκόφσκαγια, Ρωσίδα δημοσιογράφος και πολέμιος του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι τέσσερις σφαίρες που δέχτηκε η μαχητική δημοσιογράφος, έξω από τον ανελκυστήρα της πολυκατοικίας της στη Μόσχα, στάθηκαν ικανές να της κλείσουν το στόμα για πάντα, ενώ ετοίμαζε ένα άρθρο για βασανιστήρια στην Τσετσενία, που διέπραξαν οι φίλα προσκείμενες στον Πούτιν τοπικές αρχές και τελικά δημοσιεύθηκε ημιτελές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: